Nu te zien / Actuele wisselexpositie

DE

ONWERKELIJKE

WERKELIJKHEID


ANITA LINTZEN    objecten
IDA TERVOORT schilderijen


24 MAART T/M 22 APRIL  2019

Dromen zijn er om te verwezenlijken; passie moet je volgen”. Dat is het motto van de twee kunstenaars die vanaf 24 maart 2019 exposeren in Museum Het Petershuis te Gennep. Anita Lintzen (objecten) en Ida Tervoort (schilderijen) zijn beide het avontuur aangegaan om dat wat onwerkelijk lijkt te zijn, om te toveren tot onze tastbare en attractieve werkelijkheid.       

Anita Lintzen begon haar eerste stappen in de kunst met brutale groen- en bloemdecoraties. Die maakt zij nog steeds. Maar vanuit de bloemsierkunst heeft Anita zich verder ontwikkeld in het creëren van objecten. Daarmee verbaast en raakt zij de kijkers die kennis maken met haar creaties. De extremiteiten in haar werk zijn karakteristiek en uniek. Anita heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Haar werk is inspirerend, spannend, kleurrijk en krachtig. Zij werkt – veelal zonder vooropgezet plan - met materialen die dagelijks op haar pad komen, veelal afvalmateriaal. Het materiaal leidt haar tijdens het creatieve proces tot een eindresultaat en verrast niet zelden ook de kunstenaar zelf. Door het plezier dat zij beleeft aan het scheppen van de objecten hoopt zij ook andere mensen wat vrolijkheid te brengen.

Ook de schilderijen van Ida Tervoortzijn zijn een reflexie van de sfeer en het gevoel tijdens het schilderen. Zij is geïntrigeerd door het steeds veranderende licht, door de schaduwen die ontstaan bij het scheiden van de dag naar de avond en de nacht naar de vroege ochtendzon. Het oeuvre van Ida is verrassend gevarieerd. Haar schilderijen hebben een dromerige sfeer; de fraaie portretten verraden een warme interculturele belangstelling voor mensen. Ida heeft op latere leeftijd de kunstacademie voor schone kunsten in Arendonk (België) gevolgd. Ook bezoekt ze al jaren wekelijks, het atelier van Mirso Bajramovic te Gennep.

De expositie‘DE ONWERKELIJKE WERKELIJKHEID’ is van zondag 24 maart 2019 tot en met maandag 22 april 2019 (Tweede Paasdag) te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 17:00 uur. Paaszondag gesloten; Paasmaandag  geopend. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt. 

                                                                                          

 
Website Anita Lintzen: www.groenenkunstig.nl
Website Ida Tervoort: www.idatervoort.nl